Tysk Havhold på diplombesøg

Tysk er faktisk ikke svært, 40 % af ordene er enten identisk eller næsten enslydende, ordsprog og billedlig tale er også ofte ens. De biologiske fagudtryk på tysk er nemme at forstå, fordi de tilsvarende danske ligger klos op ad dem

På Smørum Distriktskole har der nu for tredje år i træk været udbudt tyskundervisning med salt i: Meer Deutsch (mere og havtysk i ét) i samarbejde med det tyske kulturinstitut Goethe Institut i København. Meningen er at motivere eleverne til at lære sprog integreret med et fagligt indhold, i dette tilfælde at få biologisk indsigt ved at bruge tysk.

I år var valgholdet ikke udenlands, men besøgte i april Fjord- og Bælt i Kerteminde, hvor undervisning og projektarbejde imidlertid foregik på tysk. Den 22. maj aflagde elever fra holdet et besøg på Goethe Instituttet i København, hvor de præsenterede deres videoblog.

Som anerkendelse og bevis på deres ekstra-indsats inden for det tyske sprog fik de overrakt et særligt tyskdiplom.