Bygninger og lokaler

_DSC4871.jpg

Skolens bygninger og faciliteter

Søagerskolen er afdelingsopdelt. Der er tre afdelinger: indskolingen for 0.-3. klasserne, mellemafdelingen for 4.- 6. klasserne og udskolingen, som er for 7.- 9. klasserne.

Indskolingens lokaler er indrettet med henblik på deres anvendelse som både undervisnings- og SFO lokaler. Der er således grupperum, garderobe og køkkenenhed til de enkelte klasseværelser. Herudover råder indskolingen bl.a. over et større fællesområde kaldet Torvet.

Mellemafdelingen blev renoveret i 2008, hvilket har resulteret i etablering af et fælles arbejdsområde uden for klasseværelserne. Dette område på "Østfløjen" bruges især til gruppearbejder o.l.

Udskolingens 8. og 9. klasser har til huse i "Exit'n", som er en tilbygning til skolen, tidligere brugt som SFO, nu indrettet med klasseværelser, et grupperum, et fælleslokale med køkkenfaciliteter og et bordfodbold-spil.

Elevernes skolemøbler

Søagerskolen er velforsynet med moderne og ergonomisk forsvarlige skolemøbler af nyere dato. Skolebordene er forsynet med hjul på de to af benene, så de let kan flyttes alt efter, hvad der skønnes hensigtsmæssigt i de givne undervisningssituationer.

De fleste elevstole er justerbare i højden og forsynet med hjul, der dog kun kan anvendes, når der ikke er nogen, der sidder på stolen.

Af ergonomiske årsager er der taburetter til de mindre elever (0.-3. klasse)

Faglokaler

De fleste af Søagerskolens faglokaler er renoveret inden for de senere år. Alle er hensigtsmæssigt indrettede og i god stand.

Skolevejens trafiksikkerhed

Søagerskolen er placeret i det ret trafikerede vejkryds, Råbrovej / Skebjergvej.

Der er dårlige parkeringsmuligheder på begge veje. Skolens største trafikale udfordring er morgentrafikken  med elevers, medarbejderes og forældres begrænsede muligheder for henholdsvis aflevering af elever og parkering i nærheden af skolen.

For de elever, der bor længst væk fra skolen er der, efter særlige regler, mulighed for transport til og fra skolen med skolebus

Et godt råd til forældrene:

Elever fra og med 4. klasse kan i de fleste tilfælde sagtens transportere sig selv. Det er sundt og giver mindre morgentrafik omkring skolen.