Arbejdstid og forberedelse

Handler det om at 'klemme ballerne sammen'?

20-11-2014

Man hører mange ting i pressen om den danske folkeskole i denne tid. Det er nemt at komme til at blande LOV 409 (Arbejdstidslovgivning for lærere), skolereform, vejledningsreform og skolestruktur sammen i en pærevælling. Hvad skal man tro på?

• Er lærerne bare forkælede og må se at indordne sig under de samme vilkår som andre på arbejdsmarkedet?
  • Handler det om at "klemme ballerne sammen"?
  • Er det et udslag af at al forandring er svær og hvor opsat er skolen og dens ansatte egentlig på at lykkes?

Fra en skoleleders bord et det sikkert, at de færreste forestiller sig hvilken hyperkompleksitet der udspiller sig i den danske folkeskole i dag. Forandringerne og ikke mindst, forandringernes indvirken på forandringerne, gør at det er en særdeles vanskelig opgave medarbejderne er på i denne tid. Men I skal vide at vi på skolen:

• Har nogle af de dygtigste lærere og pædagoger ansat
  • At vi har ambitiøse mål fagligt, socialt og trivselsmæssigt for børn og ansatte
  • At medarbejderne knokler, for at give det bedste de har til jeres børn og jer
  • At når det er svært at få enderne til at nå sammen, så er det ikke klynk, men reelt udfordrende.
  • At vi gør os de største anstrengelser for at levere det bedste, men at vi også laver fejl.
  • At vi anser kritisk stillingtagen og kommunikation som væsentligt for at blive bedre. I være hermed inviteret.

Lærerne har fået ændrede rammer for deres professionelle virke på skolen, og det opleves voldsomt udfordrende for en ambitiøs lærer - men vi er også fast besluttede på at vi sammen med børn og forældre vil lave en af Danmarks bedste skoler og en af Danmarks bedste arbejdspladser. Vi når det bare ikke i morgen.