Foredrag syriske flygtninge

flygtninge1

Lærerigt og spændende foredrag fra syriske flygtninge i Egedal.

14-04-2015

Tirsdag d. 14/04-2015 havde udskolingen besøg af 7 syriske flygtninge, som kom for at fortælle om, hvordan det er at være flygtning i Danmark. De er flygtninge, som har fået midlertidig opholdstilladelse og som nu bor i nogle fælles boenheder i Stenløse, på grund af mangel på almene boliger i kommunen. De går til dansk og håber meget på at kunne få et job i Danmark og få deres familier hertil.

Det var et rigtig spændende foredrag, hvor eleverne intenst lyttede til en verden, som ligger utrolig langt fra deres hverdagsliv i Smørum. De så billeder og videoer fra Syrien både før og efter krigen er startet, så man virkelig kunne danne sig et indtryk af, hvor meget ødelæggelse, der har været. Derudover fik eleverne historien om, hvordan de er flygtet hele vejen fra Syrien og op til Danmark for at opnå et bedre liv, hvilket var en hård rejse og ikke uden risici.

Stor tak til De syriske flygtninge, og de frivillige der har været med til at stable foredraget på benene.

VIDEO: se videoen "Billeder flygtninge Syrien" på YouTubes hjemmeside.