Skole-hjem samarbejde

Forældrene er vores vigtigste samarbejdspartner og vi er naturligvis, som altid, forpligtet på at organisere os ud af forældrenes reelle mulighed for at kunne deltage i samarbejdet.

21-12-2015

Derfor: Skole/hjemsamtaler planlægges og udmeldes i god tid, som hidtil, til afholdelse indenfor tidsrummet kl. 07.00 - 17.00. Ved eksempelvis at sprede tiderne til samtalerne over 2 - 4 uger bliver der flere af de "attraktive" tider til rådighed. Nogle forældre kan deltage i morgenmøder. Andre har svært ved at passe et morgenmøde ind, men kan bedst sidst på dagen eller midt på dagen. Dette forhold vil være ligeså individuelt som lærernes forskellige skemaer og opgaver er. Derfor kan tidspunkter placeret på forskellige tider af dagen, være med til at få planlægningen til at gå op.

Forældremøder planlægges og udmeldes  jf. princippet, til afholdelse indenfor tidsrummet kl. 15.30 - 18.00. Møderne kan ex. placeres som nedenfor afhængigt af formål: Kl. 15.30 - 17.00, kl. 16.00 - 17.30 el. 16.30 - 18.00. Møder der allerede er planlagt afholdes som udmeldt (møderne kan være af 1 - 1,5 - 2 timers varighed). Møderne planlægges som nu i samarbejde med kontaktforældrene. Som udgangspunkt et møde om året. Arbejdspresset, kompleksiteten og den lille fleksibilitet er udfordrende, ikke mindst når det handler om medarbejdernes muligheder for at samarbejde.  Der er mange forventninger til skolen og dermed til skolens medarbejdere.  Af hensyn til personalets "work/life" balance, er det udmeldt til personalet at skole-hjem samtaler holdes indenfor normal arbejdstid.