Hjælp dit barn til at blive god til at lære

Synlig læring, læringsmål og målstyret læring

Nyhed skrevet af Peter Kilmose|08-05-2015

Synlig læring, læringsmål og målstyret læring handler om, hvordan det enkelte barn lærer mest muligt. Men hvordan kan du som forælder hjælpe dit barn til at blive supergod til at lære i skolen. Vi har spurgt Anne Marie Vinther, som er ekspert på synlig læring, og på vej med en bog med gode råd til forældre . (Kilde: skole og forældre)

Fremskridt er vigtigere end præstation

Scorer dit barn topkarakterer og fine tilbagemeldinger på sit faglige niveau fra lærerne, er det oplagt at være godt tilfreds. Og hvis det modsatte er tilfældet, er det nemt at blive frustreret. Men det er slet ikke her fokus skal ligge, siger Anne Marie Vinther. I stedet for at stirre sig blind på præstationerne og læne sig tilbage, hvis det hele kører flot eller få grå hår i hovedet, når det ikke gør, så er det meget vigtigere at holde øje med dit barns faglige fremskridt. For en dygtig elev kan sagtens været gået i stå med sin faglige læring, mens en fagligt svag elev kan stryge af sted med syvmileskridt.

"Pointen er, at vi skal flytte fokus fra præstation og over på progression," siger Anne Marie Vinther.

Det betyder bl.a., at du som forældre skal se det som en vigtig opgave at lytte til dit barns vurdering af, om det bevæger sig i forhold til målene. Og gå i dialog med læreren, hvis dit barn ikke flytter sig fagligt, og få afklaret hvorfor der er stilstand, og hvordan man kommer videre . (Kilde: skole og forældre)