Publikumspris i national konkurrence

Filmfestival publikumspris

9. A fra Balsmoseskolen vinder Publikumsprisen i national filmkonkurrence

23-09-2015

Søndag d. 30. august 2015 afholdt TheNextFilmFestival deres årlige prisoverrækkelse, og her vandt filmen "Sidste stop" i kategorien U17 - publikumsprisen for deltagere under 17 år. Som en del af Ung Egedals årlige Filmprojekt blev "Sidste stop" lavet af 9.A. fra Balsmoseskolen.

TheNextFilmFestival blev traditionen tro afholdt søndag aften i Odense, og blandt publikum befandt bl.a. elever fra både 9.A. og 9.B. fra Balsmoseskolen sig. Med nerverne ude på tøjet var de taget turen til Odense, så de kunne overvære prisoverrækkelsen. I kategorien U17 publikumsprisen var filmene "Sidste stop" og "Under overfalden" nominerede. Og begge film var med helt i toppen, men da prisen blev overrakt, var det "Sidste stop", der løb med sejren. Laura Falcham Ziegler, 15 år, og instruktør på filmen fortæller "Det var mega fedt at vinde. Og publikums prisen er jo det bedste, da man laver film til folk".

Nicoline Håkansson, som er lærer på Balsmoseskolen, og var med i Odense fortæller, at det er utrolig stolte over de flotte placeringer filmene nået, og at deltagelsen på TheNetxFilmFestival også var med til "at sætte elevernes film i perspektiv med de andre gode film som deltog".

Ung Egedals filmprojekt

Filmene er lavet af henholdsvis 9. A og 9. B fra Balsmoseskolen, der sammen med 7 andre folkeskoleklasser fra Egedal kommune sidste år deltog i Ung Egedals årlige filmprojekt. I filmprojektet arbejder eleverne i hver klasse sammen om at producere en kortfilm. I forbindelse med projektets start får alle eleverne en rolle lige fra instruktør, til lydmand og madansvarlig. Således er projektet med til at styrke elevernes sammenhold, og Laura fremhæver også, hvordan projektet har været med til, at de i hendes klasse har lært at se hinanden på andre måder, og de har lært at samarbejde bedre.

Hvert år afsluttes filmprojektet med en lokal filmfestival i Ølstykke hallen, hvor elever med forældre fra alle klasser deltager, og der kåres vinder i en række kategorier. Laura siger: "Det var en stor aften i Ølstykke - der var virkelig gjort meget ud af det".

Filmprojektet har efterhånden kørt i en del år nu, og i forbindelse med det kommende skoleår vil projektet blive evalueret af CeFu for bl.a. at dokumentere de store faglige og sociale gevinster, der er i projektet for de deltagende klasser.
Erik Rasmussen fra Ung Egedal fortæller "Selvom at Filmprojektet har mange år på banen, så oplever vi forsat en stor tilslutning fra skolerne. Og det er, fordi projektet kan noget. Det kan byde ind til danskundervisningen med professionelle aktører, autentiske læringsmiljøer og i en særdeles høj grad styrke klassernes sammenhold".

I skoleåret 2015-16 deltager 8 nye klasser i Filmprojektet, der afsluttes med det store finalshow i Ølstykke hallen d. 9. marts 2016.

Om TheNextFilmFestival

TheNextFilmFestival er Danmarks største åbne filmkonkurrence og filmevent for filmskabere under 21 år.

Se tidligere indlæg om filmfestivallen herunder

Distriktsskole Smørum går til filmen