”Frieden ist eine Kunst”

E-twinning

E-twinning projekt 2015-2016, afd. Boesagerskolen, tyskholdet 8.RTS

Nyhed skrevet af Jeannette Solchenbach-Runge|25-04-2016

Projektet involverer en tysk specialskole, to gymnasier i Polen, en folke- og UNESCO-skole i Østrig samt Distriktsskolen i Smørum/DK, afdeling Boesagerskolen
Fra indholdet: Kunstværker er ofte udtryk af deres tid og mange kunstnere sætter sig med deres værker ind for fred og mod vold. Vi udvælger kunstværker, som giver udtryk for fred og som gerne vil fortælle en historie.
Hvert land forestiller et kunstværk af en kunstner af deres land. Elever fra flere europæiske lande bearbejder og transformerer kunstværkerne. Der er tænkt på en deltagelse i en europæisk sammenhæng. Derudover er der tænkt på et tæt samarbejde de implicerede lande iblandt.
Formålet med projektet:
At forbedre indsigt og viden om andre europæiske kunstner, at forbedre bevidsthed om hvad fred er - at komme hinanden ved- at få indblik i andre skolesystemer og andre måder at gå i skole på.

Undervejs har holdet været på Frederiksborg Slot i Hillerød, for at se vores valgte kunstners værk; kunstnerens Mathilde Fengers værk "Transition". Samtidig så vi Press Photos af Steve McCurry samme sted. Vi har også set på andre skolers valgte billeder og deres fortolkninger, løst opgaver på kryds og tværs og været selv med til at give opgaver. Den næstsidste opgave lød på: Hvordan vil du beskrive fred ved at bruge alle 5(6) sanser? Hvordan smager fred? føles fred? osv.... (ja, på tysk)
Desuden brugte vi skype og chat til at kunne være i dialog med den polske skole.
Arbejdsredskabet Titanpad blev brugt til udarbejdelse af en fælles sang, Prezi og Powerpoint til opgaverne generelt, Youtube til evalueringsarbejde af de unge mennesker selv.
Den indsendte ansøgning har fået tildelt kvalitetscertifikatet og dermed er  vores projekt, "Fred er en kunst" nu med i udtrækningen af etwinning prisen 2016.
etwinning projektet sluttede til marts i denne omgang, men er forhåbentlig ikke det sidste projekt vi kommer til at deltage i. Som underviser har det været en god måde at stifte bekendtskab med så mange forskellige skoler omkring et stort emne som fred. At arbejde på de forskellige platforme med megen  hjælp af eleverne til både det indholdsmæssige og praktiske, at se dem arbejde på tværs og være engagerede har været en stor fornøjelse at være en del af.

Og overordnet:(Det som også står i artiklen i folkeskolen.dk)

Arbejde med FRED var netop hovedtemaet på den årlige eTwinningkonference i Brussels i oktober måned. Og projekter for fred har stor bevågenhed og annerkendelse, ikke mindst på grund af den aktuelle situation, vi alle står i omkring flygtningeudfordringen.

Et nationalt eTwinning Kvalitetscertifikat kan søges af alle, der arbejder med skolesamarbejde på etwinnings platform twinspace. Har alle deltagende lande i et projekt fået det nationale kvalitetsmærke kan man derefter søge det europæiske kvalitetsmærke og dermed være med i puljen af årets bedste skolesamarbejdsprojekter i EU (og vinde priser): http://www.emu.dk/modul/kvalitetscertifikater-nationale-og-europ%C3%A6iske

For mere info:

www.etwinning.net