It-strategi

_DSC4922.jpg

Herunder får du en beskrivelse af it-situationen på Distriktsskole Smørum, som den er lige nu, og hvordan vi tænker it fremadrettet.

Nyhed skrevet af Morten Grundt Bambara|30-08-2016

Efter sammenlægningen af de tre tidligere skoler i Smørum, til Distriktsskole Smørum, har vi været igennem et større arbejde med, at ensrette forholdene på de tre afdelinger.

I første ombæring har vi fået ensrettet de fagportaler og online-værktøjer skolen benytter, så alle skolens medarbejdere kan planlægge en undervisning med ens forudsætninger. Desuden kan der i højere grad videndeles ift. undervisningsforløb. Læs mere længere nede.

Desuden har vi nu netop afsluttet et større projekt med trykfølsomme skærme i de klasse-og faglokaler der manglede sådanne. Det vil sige at der nu, på alle tre afdelinger, er mulighed for at benytte en trykfølsom enhed i undervisningen. Dette skulle gerne være med til, at vi i endnu højere grad kan bruge nogle af de funktionaliteter der ligger i Meebook, som er vores planlægnings- og evalueringsværktøj.

Næste skridt i at ensrette forholdene på de tre afdelinger er, at de devices der er på skolerne (iPads og bærbare computere) omfordeles. Det betyder at vi, som det nævnes i videoen her, omfordeler alle vores iPads i distriktsskolen, så eleverne i indskolingen har iPads 1-1. Dette er planlagt til at ske i forbindelse med efterårsferien.

I den forbindelse havde vi i strategien planlagt indkøb af et større parti Chromebooks til mellemtrinnet, i efteråret, men dette er nu, indtil videre, suspenderet grundet det udmeldte indkøbsstop i kommunen.

Når vi kender budgettet for kommende skoleår, så er planen, at vi indkøber et antal Chromebooks til udlån på de tre afdelingers mellemtrin. Vi oplever at flere og flere elever foretrækker at benytte deres egne devices i skolen. Det vil vi gerne understøtte, og derfor påtænkes det at indkøbe opbevaringsmulighed til dette.

Som nævnt ovenfor, så har vi i distriktet mulighed for at tilgå en lang række af fagportaler og online tilbud. De kan også tilgås efter skoletid, og flere af portalerne har diverse træningsopgaver og andet. Oversigten over fagportaler og online værktøjer, kan findes ude til højre for teksten.