To børnehaver i Smørum drikker vand af flaske

Der er ingen sundhedsrisiko, men Børnehusene Mælkebøtten og Stangkær i Smørum drikker for en sikkerheds skyld vand af flaske efter at en vandprøve har vist forhøjede mængder coliforme bakterier

25-01-2016

En rutinemæssig vandprøve på daginstitutionen Mælkebøtten i Smørum har vist en forhøjet mængde coliforme bakterier, der normalt forekommer i naturen i en vis mængde.

Der er ikke tale om E. coli og Embedslægen vurderer ikke, at der er nogen sundhedsrisiko.

For en sikkerheds skyld har Egedal Kommune dog besluttet, at børn og pædagoger i Mælkebøtten og nærmeste naboinstitution Børnehuset Stangkær i dag og i morgen tirsdag drikker vand af flaske.

Vandværket under Forsyning Ballerup tager nu en række nye vandprøver i daginstitutionen og på det lokale ledningsnet for at sikre, at vandet er helt rent.

Der er intet der tyder på, at Distriktsskole Smørum skulle være involveret i problemet.