Børn bliver bedre læsere når forældre inddrages

Læsning

Børns læseudvikling styrkes af mor og far.
Når forældre læser sammen med deres barn, har det store gevinster for barnets læseudvikling.

01-06-2016

Læsning derhjemme svarer til 4 måneders fremgang i læseevner.

Resultaterne af læsningen i hjemmene viser, at eleverne efter to måneder har haft, hvad der svarer til fire måneders fremgang i læseevner.

Forskerne bag projektet konkluderer ud fra det, at læsning derhjemme kan svare til to voksne i klassen eller fire timers ekstra danskundervisning om ugen i 4 måneder i 4. klasse.

Endvidere viser resultatet, at der er et stort potentiale i at styrke samarbejdet mellem skole og hjem.

Film og vejledning til inspiration

Der er lavet en film som inspiration til, hvordan forældrene kan læse med deres barn.I vejledningen er der lagt vægt på, at forældrene ikke fokuserer på resultatet - altså hvor korrekt børnene læser - men i stedet opmuntrer og roser børnene for deres indsats.Filmen er oversat til fem sprog, mens bøger og forældrevejledning foreligger på 10 sprog.

Filmguide læsning med forældre

boesagerskolen@egekom.dk

Daglig pædagogisk leder:

Tine Mette Andersen

soeagerskolen@egekom.dk

Daglig pædagogisk leder:

balsmoseskolen@egekom.dk

Konstitueret daglig pædagogisk leder:

Stine Sørensen