Skip to content back to nav
 
 

Skolevalg på Distriktsskole Smørum

skolevalg

Distriktsskole Smørum har deltaget i det landsdækkende Skolevalg 2017. Vores 8. og 9. klasser har arbejdet med politik og værdispørgsmål i samfundsfagstimerne, deltaget i debatter, både med ungdomspolitikere og med medlemmer af Egedals byråd, samt afsluttet forløbet med en autentisk valghandling.

Nyhed skrevet af Jesper Bjarnemar|21-02-2017


Debat med ungdomspolitiker

Tirsdag d. 31. januar var der inviteret repræsentanter for de politiske partiers ungdomsafdelinger for at debattere med distriktsskolens elever på afdeling  Balsmosen. De emner der blev debatteret, var blandt andet, skolereformen, peberspray og flygtninge krisen. Lige som det skal være ved en debat med ungdomspolitiker, gik bølgerne til tider højt og der blev ikke lagt fingrer imellem når ungdomspolitikerne gik hinanden på klingen.

Debat med byråd

Fredag d. 20. januar var seks medlemmer af Egedals byråd på besøg på afdeling Boesager,  for at debattere med hinanden og distriktsskolens elever. Eleverne havde på forhånd udarbejdet spørgsmål, de gerne ville have svar på, herunder spørgsmål om miljø, ældreområdet, Egedals Unge Strategi, samt Skolereform og uddannelse. 

Efter en lidt stille start, kom der gang i debatten. Der blev stillet kritiske spørgsmål og bølgerne gik til tider højt, da vores gæstende politikere gjorde deres bedste,  for at overvinde hinanden. Da debatleder, lærer Marianne Bohnsen, styrede debatten ind omkring skolereformen, kom der virkelig energi i salen!

Følgende partier var repræsenteret ved debatten: Venstre (Karsten Søndergaard), Socialdemokratiet (Morten Lyager), Socialistisk Folkeparti (Peter Hansen), Liberal Alliance (Bendt Tranekjær Rasmussen), Det Konservative Folkeparti (Charlotte Haagendrup), samt Dansk Folkeparti (Flemming Schandorff).

Valghandling

Hele forløbet afsluttedes med en valghandling på afdeling Boesager. I samarbejde med Egedal kommunes materialgård, havde vi opsat et autentisk valglokale med rigtige stemmebokse og stemmeurner. Eleverne havde fået udleveret personlige valgkort, der nærmest var identiske med de "rigtige" og repræsentanter fra de tre afdelingers elevråd agerede valgtilforordnede. Det eneste der manglede, for at give eleverne en oplevelse af en rigtig valgdag, var bolsjer.

Vi håber at vores ældste elever har fået en god forsmag på, hvordan det er som voksen at være en del af den demokratiske proces.

 
 
Afdeling Balsmoseskolen

Æblevangen 126

2765 Smørum

Tlf: 7259 9000

Pædagogisk daglig leder:

Henriette Andersen

Se på kort

Afdeling Boesagerskolen

Flodvej 89

2765 Smørum

Tlf: 7259 9000

Pædagogisk daglig leder:

Anne-Margit Bjerglund Lassen

Se på kort